Brocup, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen bir robot yarışmasıdır. Brocup Robot Yarışması 6 kategoriden oluşmaktadır. Yarışmacılar; Sumo, Çizgi İzleyen, Labirent, FPV Drone, Serbest Kategori, Hackathon gibi kategorilerde yarışabilirler. Brocup yani Boğaziçi Robot Kupası, Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü tarafından düzenlenmekte olup 2 gün sürmektedir.
Robofest, Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen, tüm üniversite öğrencilerinin katılabileceği bir robot yarışmasıdır. Robofest Robot Yarışması’na başvurular bireysel olarak gerçekleşmektedir. Robofest, Endüstriyel Robot, Drone, Labirent Çözen Robot ve Çizgi İzleyen Robot olmak üzere 4 farklı kategoriye sahiptir. Yarışmacılar yalnızca bir kategoride yarışma hakkına sahiptirler. Yarışma 3 gün sürmekte ve iki etaptan oluşmaktadır. Eğitim kısmında yarışmacılara ROS eğitimi verilmektedir. Robofest Yarışması’nda her kategoriye özel bir parkur bulunur. Bu ortamlar Riders.ai tarafından ROS alt yapısı kullanılarak geliştirilmiştir.
REX Robot Yarışması Robotistan ve Riders iş birliği ile gerçekleşen bir robot yarışmasıdır. Yarışmanın ilk aşaması online olarak gerçekleşir. Online yarışmada belirli dereceler kazanan takımlar REX Robotları ile gerçek pistte takım olarak yarışmaya hak kazanırlar. Yarışmanın teması her yıl değişmektedir. Yarışma Riders Platformu üzerinde gerçekleşmektedir.
TORK Endüstriyel Robot Yarışması 2021 yılında Riders Platformu üzerinden gerçekleşmiştir. Bu yarışmanın amacı üretim bandında yer alan robotların doğru karar almasını sağlamaktır. Yarışma online olarak Riders Platformu üzerinden gerçekleşmiştir.
Ülkemizde düzenlenen en eski robot yarışmalarından biridir. Çizgi İzleyen, Labirent Çözen, Kategori Üstü, Çöp Toplayan, Otonom İnsansız Hava Aracı, Arama Kurtarma ve İnovasyon gibi Çeşitli kategorilerde yarışma imkanı sunar. Bu etkinlikte alanında uzman kişilerin verdiği seminerlere ve panellere katılabilir, robotik ve teknoloji alanında kendinizi geliştirebilirsiniz. Her yıl ödüller kategoriye göre değişmekte olup yarışmada başarılı olanlar, para ödülü, tablet bilgisayar, yazıcı, ses sistemi gibi hediyeler verilmektedir.
Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen Marmara Robot Olimpiyatları, Göztepe kampüsünde gerçekleşmektedir. Marmara Robot Olimpiyatları, Mühendislik Fakültesi Robot Kulübü “MUFE Robotics” tarafından düzenlenmektedir.Pacbot, Bayrak Yarışı, Kara Şimşek, Robotenis, Bowling, Arazi, Mini Sumo, Şefin Spesiyali ve Serbest kategorilerinden oluşan yarışmalar düzenlenmektedir. Ödüller her yıl değişmekte olup, telefon, tablet gibi teknolojik ürünlerden oluşur.
Kültür Okulları tarafından düzenlenen bu robot yarışmasında Arazi, Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Hızlı Çizgi İzleyen ve Serbest Proje kategorileri yer almaktadır. Yarışma ulusal seviyede düzenlenmektedir Robolotion Robot yarışmasında ödüller nakit para olarak dağıtılmaktadır.
Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen en prestijli robot yarışmalarından biridir. Yıldız Robocon, geleneksel robot yarışması kategorileri olan Mini Sumo, Hızlı Çizgi İzleyen, Çizgi İzleyen, Robocross, Görevimiz Tehlike, Mini Sumo, Serbest Kategorisinin yanı sıra Yıldız Savaşları kategorisi de düzenlemektedir. 2020 yılında Hızlı Çizgi İzleyen kategorisi de bu yarışmaya eklenmiştir. Başarılı olan yarışmacılara ödül olarak sponsor firmalar tarafından çeşitli hediye çekleri verilmektedir.
Robiyaman Robot Yarışması, bölgesel olarak düzenlenen bir robot yarışmasıdır. Adıyaman ve GAP bölgesindeki lise ve ortaokul öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşir. Bu yarışmada başarılı olan öğrencilere tam, yarım ve çeyrek altın ödülleri verilmekte olup yarışmaya katılan okullara ve öğretmenlere katılım sertifikası ve başarı belgesi verilmektedir. Yarışma kategorileri ise Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Tasarla - Çalıştır ve Serbest kategorileridir.
Uluslararası MEB Robot Yarışması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl farklı bir şehirde düzenlenir. Türkiye’de en çok katılımın olduğu robot yarışmasıdır. Endüstriyel Robot Kol, Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Hızlı Çizgi İzleyen, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Ustası, Tozkoparan Robot (Temel Seviye), Temalı ve Serbest Proje olmak üzere 12 kategoride gerçekleştirilecektir. Sumo Robot kategorisinde başarılı olan ekip, Japonya’da her yıl düzenlenen Dünya’nın en büyük robot yarışmasına gitmeye hak kazanı Uluslararası MEB Robot yarışmasının bazı kategorilerinin finali TEKNOFEST’ te gerçekleştirilecektir. Ödül olarak dereceye giren ekiplere, her sene değişiklik göstermekle birlikte nakit para veya 3D yazıcı gibiteknolojik ürünler verilir verilir.
Gebze Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Kelebek Robot Olimpiyatları’nda yarışma kategorileri şu şekildedir; Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Hünkar Çayırı Arazi, Kelebek Drone Ligi, GTÜ Gel Tasarla Üret, Serbest Kategori ve Kelebek Robot Savaşları. Ödül olarak dereceye giren ekiplere çeşitli hediyeler verilmektedir.
Uluslararası düzeyde bir robot yarışmasıdır ve farklı ülkelerden birçok robotik takımı bu yarışmaya katılır. Ödül olarak dereceye giren takımlara, para ödülü verilmektedir. Robotiğe ilgi duyanlar bu yarışmaya ziyaretçi olarak katılabilir, Türkiye ve Dünyadaki robotik projelerini görebilirsiniz. Yarışmadaki kategoriler şu şekildedir; Sumo Robot Kategorisi, Çizgi İzleyen Kategorisi, Serbest Proje Kategorisi, Mini Sumo Robot Kategorisi, Hızlı Çizgi İzleyen Robot Kategorisi.
Ilkokul, ortaokul, lise ve yüksekokul öğrencilerinin katılacağı Edurotech Robot Yarışması, Çizgi İzleyen, Mini Sumo Robot, Yangın Söndüren Robot, Serbest Proje, Mars Görevi, VEX Robotics kategorisi gibi 6 farklı kategoride öğrencilere yarışma imkanı sunuyor. Ödül olarak dereceye giren ekiplere laptop, drone gibi teknolojik ürünler hediye edilmektedir.
Erzincan Üniversitesi “Robot Teknolojileri ve Kullanımı Kulübü” tarafından düzenlenmektedir. Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Serbest Kategori, Çocuklar(Ortaokul) Kodluyor Tasarla Yap Çalıştır, Labirent Çözen, Arazi, Drone ve Robot Kol kategorilerinde yarışmalar düzenlemektedirler. Dereceye giren takımlara nakit para ve sürpriz hediyeler verilmektedir.
Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizin millî teknoloji geliştirme süreçlerinde kritik rol oynayan kurum ve kuruluşları tarafından desteklenen, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Teknofest çift haneli yıllarda Anadolu’nun farklı şehirlerinde, tek haneli yıllarda ise İstanbul’da gerçekleşir. Teknofest ile Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin arttırılması hedeflenmiştir. Teknofest’e katılacak kişileri 21 farklı kategoride yarışma şansı bekliyor. Dereceye giren takımlar, yüksek meblağlarda nakit para ve sürpriz hediye kazanma şansına erişiyor. Bu yıl Teknofest’de düzenlenen Uçan Araba Yarışması Riders alt yapısında düzenlenmiştir. Baykar tarafından geliştirilen, Türkiye’nin ilk Uçan Arabası Cezeri’nin simülasyonu Riders tarafından düzenlenmiştir.